Kezdőlap »Gyógynövénykivonatok» Bakopa kivonat por (Bacopa monnieri extract)


        

Bakopa kivonat por (Bacopa monnieri extract)

Bacopa monnieri extract

img

 

1. paraméter: Gyógynövény extraktum (10:1)
2. paraméter: Forma: por
Kiszerelés:
Ár (nettó) : 6 248 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
7 935 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Termék neve: Bakopa extract 10:1 (Bacopa monnieri extract 10:1)
Termék összetevői: Bakopa extract 10:1  (Bacopa monnieri extract 10:1)
Nettó tömeg: Vásárláskor a fenti menüpontban kiválasztott mennyiség. ( 100 g, 250 g, 500 g, 1000 g vagy a fölött)
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó
Minőség megőrzési idő: Gyártástól számított 2 év. 
Származási hely: Kína
Forgalmazó: Medinvest Hungary Kft. 5430. Tiszaföldvár Virág út 7.

Kutatások igazolják, hogy ez a különös nevű gyógynövény pozitívan hat a memóriára és az agy egészségére. Talán kulcsfontosságú lehet az Alzheimer-kór , illetve a demencia más formáinak a megelőzésében is.

A bakopa egy évelő növény, amelynek előfordulási helye lehet Kína, Nepál, de Vietnámban, Indiában és még az Egyesült Államokban is találkozhatunk vele. Az ájurvédában már évszázadok óta alkalmazzák nyugtató, antioxidáns és adaptogén tulajdonságai miatt.

A bakopát még a sámánok is előszeretettel használták, hogy javítsák a memóriájukat, hiszen köztudott, hogy a sámánoknak hosszú történeteket kellett a fejükben tartaniuk. A kutatók éppen emiatt kezdték el tanulmányozni. Megvizsgálták, hogy milyen hatása van a gyógynövénynek a memóriára, a vizuális feldolgozási sebességre és az agyműködés fokozására. A kutatás megerősítette a bakopa növény pozitív hatását mindezeken a területeken és általánosságban elmondható, hogy mennyire pozitívan hat a kognitív egészségre.

Egy vizsgálatba embereket vontak be. A kutatás során megállapításra került, hogy a bakopa szedése alatt álló személyek sokkal jobban képesek voltak megőrizni az információkat, és már három hét alatt szembetűnő javulást mutattak, hiszen jelentősen javult az emlékezetük.

A koncentráció és a memória javulása mellett a bakopa javítja az érzelmi egészséget. Ismeretes, hogy depresszió ellen is nagyon hatásos, de a szorongást is oldani tudja. Ez a gyógynövény ígéretesnek bizonyult az epilepszia, az Alzheimer-kór és a hosszú távú kognitív hanyatlás más formáival szemben is.

Egy vizsgálatba idős embereket vontak be. A kutatás vezetői megállapították, hogy azok az idős személyek, akik naponta 300 mg bakopát kaptak, sokkal jobb mentális működést mutattak, mint azok, akik nem kaptak ebből a gyógynövényből. A bakopát szedők esetében figyelemreméltó volt még a verbális információfeldolgozás, de a figyelem területén is javulást tapasztaltak.

A bakopa ezen kívül elősegíti a normális vérnyomás fenntartását, illetve segít a vaszkuláris izomfunkcióban és a nitrogén-monoxid teljes kihasználásában. Ez a két folyamat pedig a vérnyomás normalizálására van hatással.

A gyógynövény egy nagyon jó adaptogén. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a bakopa képes szabályozni a szervezet válaszát az akut és a krónikus stresszre. A bakopa használatát követően ugyanis nem mutatkozik csökkenés a dopamin és szerotonin hormonokban, amelyek jelentősen képesek lecsökkenteni a szervezet stressz-szintjét.

Forrás: Internet

                                                     Certificate of Analysis

No.

Item

Specification

Result

1.

Appearance

Brown fine powder

Complies

2.

Odor & Taste

Characteristic

Complies

3.

Particle Size

95% pass 80 mesh

Complies

4.

Extract Solvents

Water & Ethanol

Complies

5.

Extract Ratio

10:1

10:1

6.

Loss on Drying

≤5.0 %

3.43%

7.

Ash

≤5.0 %

2.74%

8.

Heavy Metals

≤10 ppm

<10ppm

9.

Pb

≤2.0ppm

<2.0ppm

10.

As

≤2.0ppm

<2.0ppm

11.

Cd

≤1.0ppm

<1.0ppm

12.

Hg

≤1.0ppm

<1.0ppm

13.

Total Plate Count

≤10,000cfu/g

<1,000cfu/g

14.

Yeasts & Molds

≤1,000cfu/g

<100cfu/g

15.

E.Coli

Negative

Negative

16.

Salmonella

Negative

Negative

17.

Salmonella

Negative

Negative

18.

Staphylococcus

Negative

Negative

Store in well-closed container at room temperature, protect from light, moisture and pest infestation.

Conclusion: Conform with the specification.

 
 

A honlapon feltüntetett termékek élelmiszerek, étrend-kiegészítők, gyógynövény-kivonatok, vitaminok, ásványi anyagok illetve kozmetikumok, valamint ezen termékek gyártásához szükséges alapanyagok.

A honlap tartalma információs célokat szolgál, nem tekinthető orvosi tanácsnak, nem helyettesítheti kompetens egészségügyi szakember (orvos) tanácsát, és nem az Országos Gyógyszerészeti Intézet szakvéleményei. A termékek nincsenek gyógyszerként bejegyezve és nem is az a céljuk, hogy diagnosztizáljanak, megelőzzenek vagy gyógyítsanak bizonyos betegségeket. A honlap nem kíván az öndiagnózis felállításában és az önkezelésben útmutató lenni. Ha Ön gyógyszert szed vagy orvosilag elismert betegségben szenved, kérjük konzultáljon egészségügyi szakemberrel. Egészséggel kapcsolatban, a szakképzett egészségügyi dolgozó véleményét semmi sem helyettesítheti.

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet, az egészséges életmódot. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Terhes és szoptató anyák konzultáljanak kezelőorvosukkal. Ne alkalmazza a készítményt, ha azok bármelyik összetevőjére érzékeny, vagy allergiás!


Fontos információ :

Herbál Diszkont egy internetes áruház, a honlapon található információk a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek, folyóiratok, internetes források információi – ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja. A herbaldiszkont.hu nem foglalkozik tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással.


 
YWVmYz