Hírek

arr3Megnyílt új webáruházunk!A FitoVita étrend-kiegészítő termékcsalád hamarosan új termékekkel bővül, valamint számos egyéb...

Legnépszerűbbek

Ár                       
imgempty

Akciós termékek

Ár                       
imgempty


Szőlőmag a leukémia ellen

A leukémiát is segíthet legyőzni a szőlőmag”

„A szőlőmag számos antioxidánst tartalmaz, a többi között reszveratrolt, amelyet rákellenes hatásúnak tartanak, és a szívműködésre is jótékony hatással van.”

Segíthet elpusztítani a rákos sejteket a szőlőmagból kivont hatóanyag - állapították meg amerikai kutatók, akik ugyanakkor figyelmeztetnek: a kísérletek biztató eredményt hoztak, de a módszert csak évek múlva alkalmazhatják a betegeken - számol be a BBC nyomán az InfoRádió .

A laboratóriumi kísérletek során a sz
őlőmagkivonat 24 órán belül a leukémiás sejtek 76 százalékát elpusztította, míg az egészségesek életben maradtak - jelenti a Clinical Cancer Research című szaklap. Lehetséges tehát, hogy egy új terápia van születőben a rák kezelésére, ám a kutatók szerint még túl korai lenne kijelenteni, hogy szőlőfogyasztással kivédhető a rák.

A
szőlőmag számos antioxidánst tartalmaz, a többi között reszveratrolt, amelyet rákellenes hatásúnak tartanak, és a szívműködésre is jótékony hatással van. Korábbi laboratóriumi kutatásokból az derült ki, hogy a magokból kivont anyagok segítettek a bőr-, a mell-, a bél-, a tüdő-, a gyomor- és a prosztatarák leküzdésében.

A mostani kísérleteket végz
ő kutatók, a Kentucky Egyetem munkatársai szerint ez az első alkalom, hogy egy szőlőmagkivonat hatással van a vérrákra. Mint a kutatás vezetője, Xianlin Shi mondta: "Mindenki olyan hatóanyagot keres, amely megküzd a rákos sejtekkel, de nem bántja az egészségeseket; úgy tűnik, a szőlőmagból kivont anyagok e kategóriába tartoznak."

A tudósok a leukémiás sejteket többféle és különböz
ő dózisú kivonatokkal "kezelték". A legerősebb anyag e sejtek pusztulását okozta: az aktív sejtelhalást - apoptózist, a programozott sejthalál egyik formáját - figyelték meg a kutatók. Kiderült, hogy a szőlőmagkivonat aktivizálja a JNK nevű proteint, amely segít az apoptózis irányításában - enélkül a rákos sejtek szaporodni kezdenek.

Az eredmények tehát biztatóak,”

 

Forrás: Délmagyar

 

Y2RmYjU5M