Kezdőlap »Gyógynövénykivonatok» Kapormag kivonat por (Anethum graveolens L)


        

Kapormag kivonat por (Anethum graveolens L)

Anethum graveolens L

img

 

1. paraméter: Gyógynövény extraktum (10:1)
2. paraméter: Forma: por
Kiszerelés:
Ár (nettó) : 6 248 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
7 935 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Termék neve: Kapormag kivonat por 10:1 (Anethum graveolens L extract 10:1)
Termék összetevői: Kapormag kivonat por 10:1 (Anethum graveolens L extract 10:1)
Nettó tömeg: Vásárláskor a fenti menüpontban kiválasztott mennyiség. ( 100 g, 250 g, 500 g, 1000 g vagy a fölött)
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó
Minőség megőrzési idő: Gyártástól számított 2 év. 
Származási hely: Kína
Forgalmazó: Medinvest Hungary Kft. 5430. Tiszaföldvár Virág út 7.
 
 

A kaprot már évszázadok óta alkalmazzák az emberek nemcsak étkezési, hanem gyógyászati célokra is. A kapor jó forrása a kalciumnak, a mangánnak, a vasnak, valamint az antioxidáns hatású flavonoidoknak, amelyek gyulladáscsökkentő és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.

A kapormagot már az ókori egyiptomiak is alkalmazták gyógyászati célokra, azonban mivel nagyon drága volt, így csak a nagyon jómódúak számára volt elérhető. Európában elsősorban nyugtató hatásai miatt kezdték el használni, illetve az emésztésre gyakorolt kedvező hatásai miatt alkalmazták. Való igaz, hogy a kapor és a belőle készült kivonatok nem csupán az emésztést serkentik, de a gázképződés és a puffadás ellen is rendkívül hatásosak.

Azonban nemcsak a kapor, hanem a magjai is számos egészségügyi előnnyel rendelkeznek. Többek között segítenek csökkenteni a menstruációs görcsöket, illetve a görcsök miatt kialakuló diszkomfortérzetet és a fájdalmat is enyhíteni tudják.

A depresszió nagy gondot jelent nemcsak a felnőttek, de a gyermekek körében is. Kutatások igazolják, hogy a kapormagok kiváló antidepresszáns hatásokkal rendelkeznek és még fájdalmat is csillapítanak.

A kaporról bebizonyosodott, hogy koleszterincsökkentő hatásokkal rendelkezik. Egy kutatásba embereket vontak be, akik egy hónapon keresztül fogyasztottak kapormagból készült főzetet és kapormagkivonatot. Harminc nap elteltével kimutatták, hogy ezeknek az embereknek 50 százalékkal csökkent a trigliceridszintje, míg 30 százalékkal csökkent a koleszterinszintje. A kutatást végzők kijelentették, hogy ez a növény egy hatékony szívvédő szer is.

Emellett a növény antimikrobiális hatását is kimutatták. Vizsgálatok sora mutatta ki, hogy a kapor – annak magjai és illóolaja – számtalan baktériumtörzs ellen hat.

Cukorbetegeknél az inzulinszintet sikerült kapormag segítségével csökkenteni, illetve az emésztésre gyakorolt jótékony hatását is felfedezték. Ez a gyógynövény nemcsak az emésztésre volt kedvező hatással, hanem a gyomor görcsös fájdalmát is csillapította.

A kapormagvak folsavat, riboflavint, niacint, A- és C-vitamint tartalmaznak, amelyek elengedhetetlenek az emberi szervezetben az optimális anyagcseréhez.

Forrás: Internet

Certificate of Analysis

ITEMS

SPECIFICATIONS

RESULTS

Appearance

Brown Fine Powder

Complies

Odor & Tasted

Characteristic

Complies

Extract Ratio

10:1

Complies

Loss on Drying(%)

≤5.0

4.1

Ash(%)

≤5.0

3.7

Particle size(%)

100% through 80 mesh sieves

Complies

Heavy metals

Heavy Metal(ppm)

≤10.0

Complies

Pb(ppm)

≤2.0

Complies

As(ppm)

≤2.0

Complies

Hg(ppm)

≤0.5

Complies

Cd(ppm)

≤0.1

Complies

Pesticide Residue

Conform to EU regulation

Complies

Microbiological Tests

Total Plate Count(cfu/g)

≤ 1000

Complies

Yeasts and Moulds(cfu/g)

≤ 100

Complies

E.coli(cfu/g)

Absent

Complies

Salmonella

Absent/25 g

Complies

Conclusion

Conform to the standard.

Storage and Handling

Store in a cool and dry place, keep away from direct strong and heat.

Shelf life

Two years if sealed and store away from direct sun light.

A honlapon feltüntetett termékek élelmiszerek, étrend-kiegészítők, gyógynövény-kivonatok, vitaminok, ásványi anyagok illetve kozmetikumok, valamint ezen termékek gyártásához szükséges alapanyagok.

A honlap tartalma információs célokat szolgál, nem tekinthető orvosi tanácsnak, nem helyettesítheti kompetens egészségügyi szakember (orvos), vagy természetgyógyász tanácsát, és nem az Országos Gyógyszerészeti Intézet szakvéleményei. A termékek nincsenek gyógyszerként bejegyezve és nem is az a céljuk, hogy diagnosztizáljanak, megelőzzenek vagy gyógyítsanak bizonyos betegségeket. A honlap nem kíván az öndiagnózis felállításában és az önkezelésben útmutató lenni. Ha Ön gyógyszert szed vagy orvosilag elismert betegségben szenved, kérjük konzultáljon egészségügyi szakemberrel. Egészséggel kapcsolatban, a szakképzett egészségügyi dolgozó véleményét semmi sem helyettesítheti.

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet, az egészséges életmódot. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Terhes és szoptató anyák konzultáljanak kezelőorvosukkal. Ne alkalmazza a készítményt, ha azok bármelyik összetevőjére érzékeny, vagy allergiás!

Fontos információ :

Herbál Diszkont egy internetes áruház, a honlapon található információk a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek, folyóiratok, internetes források információi – ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja. A herbaldiszkont.hu nem foglalkozik tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással.

ZTlkOTNj