Kezdőlap »Gyógynövénykivonatok» Bíbor kasvirág(Echinacea Purpurea extract)


        

Bíbor kasvirág(Echinacea Purpurea extract)

Echinacea Purpurea extract

img

 

1. paraméter: Gyógynövény extraktum 4%
2. paraméter: Forma: por
Kiszerelés:
Ár (nettó) : 6 248 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
7 935 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Termék neve: Bíbor kasvirág kivonat por 4% (Echinacea Purpurea extract 4% )
Termék összetevői: Bíbor kasvirág kivonat por 4% (Echinacea Purpurea extract 4% )
Nettó tömeg: Vásárláskor a fenti menüpontban kiválasztott mennyiség. ( 100 g, 250 g, 500 g, 1000 g vagy a fölött)
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárolandó
Minőség megőrzési idő: Gyártástól számított 2 év. 
Származási hely: Kína
Forgalmazó: Medinvest Hungary Kft. 5430. Tiszaföldvár Virág út 7.

A bíborlevelű kasvirágot legtöbben nem ezen a nevén, hanem a latin Echinacea (Echinacea purpurea) néven ismerik. Gyógyhatását eredeti élőhelyén már az 1600-as évek óta ismerik. Az elmúlt évtizedekben pedig harcot folytat a gyógyszeripar antibiotikum termékeivel.

 

Miben van a bíborlevelű kasvirág immunerősítő hatása?

 A kasvirág jótékony anyagait a növény virágzata, szára, levelei, gyökerei adják. A legtöbb hatóanyagot a tavaszi, kora nyári időszakban begyűjtött növény nyers gyökere tartalmazza. Fontos tudnunk, hogy az Echinacea immunstimuláló hatásáért a benne nagy mennyiségben fellelhető poliszacharidok és fitoszterolok felelősek. A bíborlevelű kasvirág több hatóanyagáról vélik úgy, hogy az immunrendszert erősíti, és az utóbbi években az egyik leggyakrabban használt gyógyírrá vált világszerte. Az Echinacea természetes antimikrobás hatású és fertőzésgátló: véd a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozó mikrobák ellen. A gyógynövény hatásaként a sejtek egy természetes vírus ellenes anyagot, az interferont fokozottabban termelik.

Ezek a hatások viszonylag rövid ideig tartanak, ezért tanácsos gyakran használni ezt a gyógynövényt – heveny fertőzések esetén akár naponta többször is.Az Echinacea csökkenti és így normalizálja az immunválaszt olyan allergiás reakcióknál is, mint például az ekcéma, amire egyébként hagyományosan is használják.

 

Természetes barátja a bőrünknek

A bíborlevelű kasvirág bőrbetegségekre való használatakor kiderült, hogy a felületi sérüléseket, tályogot, égési sebeket, aknét, szájfekélyt vagy felfekvést is lehet kezelni vele.

A kasvirág hasznos lehet egyéb gyakran kiújuló betegségek leküzdésére, mint például az afta, a húgyúti fertőzések vagy a középfülgyulladás. Torokfájásra vagy mandulagyulladásra gargarizáló szerként alkalmazzák.

 

Rák ellen is használják

A gyógynövényt idült fáradékonyság és AIDS kezelésére is használják; hatékonynak bizonyulhat bizonyos rosszindulatú daganatokkal szemben, különösen olyan betegeknél, akiknek az immunrendszerét sugárkezelés vagy kemoterápia károsította. Az Echinacea kivonatot kapott páciensek fehérvérsejtjei sokkal jobban regenerálódtak a megterhelő sugárkezeléses vagy kemoterápiás betegeknél, mint azok, akik nem kaptak - német orvosok kutatásai szerint. Az Echinacea a fehérvérsejtjeinkre gyakorolt jótékony hatását vastagbélrák és májrák esetében is bizonyították.

 

Echinacea a civilizációs ártalmak ellen is

A naponta érő stresszhatások ellen immunrendszerünknek szüksége van segítségre. Az Echinacea immunerősítő hatásával segít. A krónikus fáradtság tünetegyüttesben a bíborlevelű kasvirág hatóanyagai hatására a nagyméretű falósejtjeink (makrofág) sokkal hatékonyabban képesek a szervezet betolakodói ellen felvenni a harcot. Ez a hatás a candida albicans fertőzéssel szemben is fontos. Ez a mikroorganizmus felelős a leggyakoribb gombafertőzésért. Német kutatások eredményeként igazolták, hogy az Echinacea hatására a makrofágok jobb hatékonysággal pusztították a gombákat, miközben számuk nem növekedett meg. Ha a nagyméretű falósejtjeink elszaporodnak az gyulladásos tüneteket okoz.

 

A megfázás és a nátha ellensége is az Echinacea

Az Echinacea pozitív hatásait vizsgálva számtalan kutatás jutott arra a következtetésre, hogy a légúti fertőzések, nátha, megfázás esetén nemcsak arra jó a bíborlevelű kasvirág kivonata, hogy a gyógyulás idejét lerövidítse, hanem arra is, hogy akár a fertőzést magát megakadályozza. A bíbor kasvirág használata körülbelül egy hétig fejti ki legnagyobb hatását. Ezt követően a pozitív hatások nem növekszenek. A torokgyulladást okozó streptococcus baktériumot is megakadályozza a bíborlevelű kasvirág abban, hogy a torokban vagy a mandulán megszaporodjanak. Az Echinacea az interferon hormon termelődését is elősegíti. Ez a hormon a vírusos megbetegedések esetén termelődik szervezetünkben, és fontossága abban rejlik, hogy képes mozgósítani testünk összes immunsejtjét, hogy gyorsan és hatásosan leküzdhessük a fertőzést.

Kivonatait a gyógyszeripar is felhasználja nátha és meghűlés elleni, valamint gyulladáscsökkentő készítmények alapanyagaként. Jellemzően lerövidíti a gyulladások időtartamát és hozzájárul a gyógyulás idejének lerövidítéséhez. Az influenza vírussal szembeni hatását a közelmúltban még csak injekciós készítmények esetében tartották lehetségesnek, de később kiderült, hogy a szájon át szedett készítményekben (tabletták, kapszulák, cukorkák) is érvényesül a hatása.

Forrás: Internet

 
 

 

Certificate of Analysis

 

 

ANALYSIS                              SPECIFICATION                             RESULTS

 

Appearance                             Deep-Brown   powder                     Complies

Odor                                       Characteristic                              Complies

Assay   (UV)                          4%   Polyphenols                             4.46%

Sieve   analysis                       NLT  95%  pass 80 mesh                  Complies

Loss on Drying                           ≤10.0%                                     6.29%

Sulphated Ash                            ≤10.0%                                     7.88%

Heavy   Metal                         <10ppm                                        Complies

As                                          <2ppm                                       Complies

Residual   Solvents                   Eur.Pharm.                                     Complies

 

Microbiology

Total  Plate  Count                 <1000cfu/g                                      Complies

Yeast  &  Moulds                   <100cfu/g                                        Complies

E.Coli                                     Negative                                          Complies

Salmonella                              Negative                                          Complies

 

Conclusion: Conform with specification.

 

Storage : Store in cool and dry place. Shelf life : 2 years when properly stored.

A honlapon feltüntetett termékek élelmiszerek, étrend-kiegészítők, gyógynövény-kivonatok, vitaminok, ásványi anyagok illetve kozmetikumok, valamint ezen termékek gyártásához szükséges alapanyagok.

A honlap tartalma információs célokat szolgál, nem tekinthető orvosi tanácsnak, nem helyettesítheti kompetens egészségügyi szakember (orvos) tanácsát, és nem az Országos Gyógyszerészeti Intézet szakvéleményei. A termékek nincsenek gyógyszerként bejegyezve és nem is az a céljuk, hogy diagnosztizáljanak, megelőzzenek vagy gyógyítsanak bizonyos betegségeket. A honlap nem kíván az öndiagnózis felállításában és az önkezelésben útmutató lenni. Ha Ön gyógyszert szed vagy orvosilag elismert betegségben szenved, kérjük konzultáljon egészségügyi szakemberrel. Egészséggel kapcsolatban, a szakképzett egészségügyi dolgozó véleményét semmi sem helyettesítheti.

Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet, az egészséges életmódot. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Terhes és szoptató anyák konzultáljanak kezelőorvosukkal. Ne alkalmazza a készítményt, ha azok bármelyik összetevőjére érzékeny, vagy allergiás!


Fontos információ :

Herbál Diszkont egy internetes áruház, a honlapon található információk a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek, folyóiratok, internetes források információi – ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja. A herbaldiszkont.hu nem foglalkozik tanácsadással, gyógyítással, problémamegoldással.

 

 

 

MjVmYWM4NT